onsdag 23 april 2008

WHINY BITCH



TV4 är ju en hyfsat stor kanal med dito produktioner. Och det är kul. När förhållandevis lilla Kanal 5 ska härmas. För det blir så jäkla pajigt.

Jag har sett tio minuter av deras tappning av Bonde söker fru. Där tre stackars tappade män från Norrland söker vilken-som-helst-brud-söderifrån. (Man kan ju inte låta bli att dra paralleller till bönderna. De beskrev sin drömkvinna. De talade om klädsamma drag som humor, utbildning, mognad, fötterna-på-jorden, självständighet osv. De här norrlänningarna, de har som inga preferenser. Det spelar ingen roll. De behöver en kvinna NU. Spelar roll om hon har tre armar, en förkärlek för medeltidstortyr och rakar sig med en förskärare varje morgon. Heartbreaking.)

Bonde söker fru är ett skitprogram. Men det är en riktig produktion. Med programledare - istället för otäck speakerröst. Med fantastiskt vackert foto. Och det låter skitprettigt att skriva så, men Sverige är aldrig så vackert som genom BSF-fotografernas kameror. OCH med sjukt bra och klockrent innovativ musik. P3-musik...if I may say so. Den som har lagt musiken på det här Norrlands-hallicks-programmet har inte gjort nåt annat än rippat en Absolute 80's. Och bara det... så oklassigt.

Inga kommentarer: