onsdag 1 oktober 2008

LADIES NIGHT

Jag har tänkt att jag ska blogga om Ladies Night sen förra fredagen när vi såg showen. Men jag har liksom inte kommit på var jag ska börja. Men nu, när man börjat debattera om saken på aftonbladet (var annars) känner jag att måste slänga in mina two cents i ämnet.

För aftonbladet hade ju gjort ett scoop. Helt fräckt hade de försett ett litet killgäng med biljetter och skickat in dom i fredagkvällens helvetesglob. Bestående av 6500 kvinnor "i 40-årsåldern". Och de blev ju så illa behandlade de här stackars pojkarna. Särskilt när de var tvungna att gå på damtoaletten och berusade kvinnor (alla i 40-årsåldern är man noga att påpeka) hånade dom med glåpord, vissa av könsrelaterad karaktär. Det var så hemskt, man förstår nog inte riktigt, men de här killarna vågade inte ens vara kvar till föreställningens slut av rädsla för att hamna på samma tunnelbana som de här kvinnorna. I 40-årsåldern. Och underrubriken till artikeln lyder; "Kan kvinnor verkligen bete sig såhär?"

Åh, jag blir så kluven i det här. Så vansinnigt kluven. För faktum är ju att Johanna och jag satt ju där på långsidan och tittade minst lika mycket på misären nere på parkett som på showen där uppe på scen. Och det var ju faktiskt snudd på mer underhållande där nere bland långborden. Där utövades dansnummer i klädkreationer vars like man inte skådat på den här sidan om millennieskiftet (Finlandsfärjor undantagna). Och faktum är ju tydligt. Kvinnor i 40-årsåldern är inte kloka i huvudet. Särskilt inte i klunga (och aldrig har väl en klunga varit så massiv som denna), särskilt inte vinfulla och särskilt inte om man slänger upp en skrevjuckande Martin Stenmarck på scen, sjungandes gamla hits som de alla kan bugga/pekfingrarna-i-luften-dansa/hålla-värmeljus-över-huvudet till. Det var helt fantastiskt att bevittna. På ett lite läskigt sätt. Fast inte så att jag kände mig rädd, så rädd att jag måste kontakta aftonbladet om saken.

Men om vi vänder på det hela. Man frågar sig om det skulle gå att utföra samma koncept fast åt andra hållet. Om det var tre brudar som satte ihop en show Endast för män. Charlotte Perelli tror att det skulle gå jättebra. I beg to differ. En sådan show skulle hånas, hatas och dö en feministisk hatdöd. Ponera att en svensk sångerska, mer känd för sitt utseende än sin sång ska ställa sig på samma scen och mellan varje sjungen gammal hit fråga publiken, bestående av bara män om de vill ligga. En Hollywood-känd skådespelerska som klär av sig helt näck samtidigt som hon berättar om sin barndom. En sådär subtilt sexig kvinnlig komiker som gör upp ett sex-schema för att hinna med alla män i publiken. Det låter helt genomförbart, eller hur?

Men säg att den här showen faktiskt sätts upp. Och Globen fylls av 7000 fulla män säg, gud förbjude, i 40-årsåldern. Och så skojar vi till det lite sådär som aftonbladet gjorde och skickar in fyra tjejer. Och hoppsan hejsan, finns det bara killtoaletter, nej men gå in där. Det här är ju ett jättespännande experiment. Hur tror man att de här brudarna, rent hypotetiskt, skulle behandlas där? Av 40-åriga ölstinna uppkåtade män? Och skulle det i sin tur sedan skapa några rubriker? I stil med; "Kan män verkligen bete sig såhär?"
Klart inte. Det är ju ett helt naturligt manligt beteende.

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article3431103.ab

2 kommentarer:

Linda sa...

Malin du är så klok! Kan bara hålla med om och berkäfta observationerna på globens golv denna kväll. Tror det var många 40åringar där framme vid scenen som hade lite huvudvärk och ångest dagen efter... Tur att vi från Färingsö är så unga, men ändå mogna nog att sitta ner när Stormare strippar och inte svara när Stenmarck frågar om vi vill ligga :)

Linda sa...

Tack!! Ja du, vi får prata mer om det där med barn, både egna och andras.. ;) Kram