tisdag 15 februari 2011

JUMPER

Freddan skriver i sin blogg om att han ringde Ekerö Bostäders felanmälan imorse angående ett par av våra lägenhetsbekymmer. Det ena handlar om att en toalett läcker upptill, där liksom spolvattnet förvaras, rakt ner på golvet och bildar en liten charmig pöl.
Vårt andra problem är kanske mer santitärt men desto mer angeläget kan jag tycka, och det handlar om att vi inte får inomhustemperaturen på nedervåningen över femton grader (13 på morgonen) förutsatt att vi inte eldar värmeljus som satan alternativt anordnar badmintonturnering i vardagsrummet. Inget av det håller i längden.

Idag på eftermiddagen när jag stod och skurade just den trasiga tolaetten ringde det på dörren och en fastighetsnisse läser innatill från sitt papper att; "Vi visst hade en läckande mugg och nåt problem med drag," och eftersom han råkade vara i närheten vill han kolla upp det här lite snabbt.

Det är festligt med såna här människor. Hur deras primära uppgift inte är att lösa och laga våra felande bekymmer, utan att ringakta och få oss att bortse från desamma. De vill kollra bort oss, få oss att känna oss dumma, småaktiga rent av, för att vi upptar deras dyrbara tid med skitsaker.
Han frågar var någonstans det drar. Jag talar om att vid ytterdörren, till exempel, har vi frost på insidan på mornarna. Alltså is, som sådan man skarpar från bilar som stått ute under vintertid, sådan frost har vi runt dörrvred och lås. "Jaha," säger han, "men bara när det är kallt va?" Jag svarar att detta är ett dagligt fenomen, varpå han replikerar att "Ja, men så är det ju kallt varje dag också."
Och så går han vidare. Konstaterar att det är vi själva som sabbat tätningslisten runt baksidedörren genom att ha dragit sladden till utetermometern den vägen. Han berättar även att alla har kallt i sina lägenheter. Främst i kök och vardagsrum - flest och störst fönster där, inga konstigehter. Jag försöker flika in att det är väl kanske är skillnad mellan att ha lite självdrag  och att vakna upp i tretton graders värme (?) varje morgon.  "Tretton grader?!" säger han och garvar, "Fan, då hade jag frusit ihjäl för längesen!"

Sen var det bra med den saken. Fastighetsnisse hoppade in i sin vita skåpbil och försvann. Fast hans kollega är tvungen att komma tillbaka imorgon och demontera vår toalett. Den var det fel på, på riktigt.

Så man kan väl kanske säga att det blev 1-1 mellan oss idag.

Inga kommentarer: