onsdag 21 november 2007

KALLA MIG GÄRNA BAKÅTSTRÄVARE, MEN...

Alltså. Jag är väl helt för jämlikhet på olika vis. Om lika villkor för män och kvinnor och annat crap. Men samtidigt är jag också, vet jag, kanske lite konservativ i mitt tänkande om att män ska vara män och kvinnor... ja. Kvinnor.
På nya jobbet har jag nu konfronterats med mycket obehaglig kategori människor som strider mot just det. Det är de här papporna. Som vill vara mammor.
Två pappor satt ute i hallen och pratade. Tillsammans med sina respektive två barn, alla fyra flickor. Och det började helt rätt med fotbollssnack. Sånt som låter helt normalt när två vuxna karlar samtalar med varandra. Men sen gick det snabbt utför och jag började må dåligt.
Jag hade tänkt försöka återge konversationen men den gör sig inte i text. Den måste illustreras med bögiga röster, inte för att det är nåt fel på bögar, utan för att de pratar som tjejer.
Men de pratade länge och ingående om tröga och struliga magar. Om bajs- och kostvanor. Innan de började beundra varandras döttrars hår! Och utbytte hårvårdstips och flätteknik med varandra.
Men jag dör. Det var det mest osexiga manliga beteende jag någonsin bevittnat. Jag skulle aldrig kunna respektera en man som höll på sådär. Jag vill ha en man som inte kan fläta. Som aldrig skulle snacka barnbajs med sina polare. En man som är bra på sina saker och låter mig ta hand om mina.

Och söta lilla styvmor - jag visste inte att du var ett sånt stenhårt bloggfan. Hoppas du kickar ass på nya jobbet i natt. Från och med nu ska jag råda alla jag känner att titta in på Nyköpings Bro när de passerar. Nattetid.

1 kommentar:

styvmor sa...

vilket jävla skitjobb, du skulle bara våga berätta för någon att jag jobbar där! I Onsdags sådär vid 07.15 så var det någon som maila in till Rix FM och berättade en super gullig historia om Nyköpings bro, jag skratta så jag grät. Det va någon snubbe me tant som inte hade fått sin mat, och det hade slutat me att det blev 2 kokta på macken i stället.
Kram min rara bonus unge