fredag 2 december 2011

ON TO YOU

Aftonbladet, källan till allt viktigt vetande, publicerade i veckan resultatet av en omfattande undersökning som visar på att 52% av småbarnsföräldrarna i det här landet har sex en gång i veckan. Detta chockerar då det är en ökning från föregående års undersökningar och motstrider uppgifter om att just småbarnsföräldrar skulle vara allt för trötta, stressade, otända and what not, för att vilja ligga med varandra.

Man har hittat tillbaka till varandra, utläser "experterna" utifrån det här undersökningsresultatet. Sveriges småbarnsföräldrar har insett vikten av närhet, av att vara fysiska, av att stoppa tungan i käften på varandra regelbundet. Och så vidare.

Det är fint. Glädjande med nyheter av sådant slag. Och missförstå mig inte nu, jag är för liggande av alla former. Jag är av den fasta uppfattningen att världens skulle vara en bättre plats att leva på om bara folk låg lite mer med varandra. Men samtidigt ser jag hål i den är undersökningen. Jag är tvungen att kasta in min cyniska brandfackla.

För jag tvivlar inte på att de här mammorna och papporna verkligen vuxenkramas med varandra en till två gånger i veckan, det gör jag inte. Det jag ifrågasätter är deras motiv.
I mitt sinne frågar jag mig om småbarnsföräldrarna rekordregelbundetligger med varandra av samma anledning som småbarnsföräldrar idag köper svindyra barnvagnar. Skitsamma om det inte går att köra ordentligt med vagnen, huvudsaken är att den ser så jävla uppenbart konstig ut att det står klart för alla man passerar att den kostat en halv månadslön.
Av samma anledning som man inreder sina hem ljust & fräscht. I vitt, vitt, vitt. Av samma anledning som man kör en bil som är flera gånger större än ens behov av en.

Det finns inga människor som är så tävlingslystna, så stressade i kampen att vara bättre, som småbarnföräldrar. Det är ju tråkigt att tro att man ligger lite extra med varandra, bara för att vara bättre än de i det vita huset med den stora bilen och den skitkonstiga barnvagnen här bredvid. "Skitsamma om du inte vill, kom hit och bara gör det! Om inte annat så för att jag ska kunna svara 1-2 gånger i veckan på den här undersökningen. High five! Fan vad lyckliga vi är! Kan vi kolla på en ny barnvagn nu?"

Kanske är jag dum. Kanske har jag skitfel. Småbarnsföräldrar nu för tiden är ärligt dyngkåta helt enkelt.

Men längst ner i den här undersökning kan man läsa vilka tre män som röstasts högt i frågan;

Vilken svensk man vill småbarnsmammor helst tillbringa resten av sitt liv med?
1. "Bygglovs-Matte" Carlsson.
2. Björn "Äntligen Hemma" Christiernsson.
3. Anders "Arga Snickaren" Öfvergård.

Och då står det ju så klart. De här mammorna vill inte ha nån att ligga med. De vill ha någon som kan inreda. Ljust & fräscht.