torsdag 15 december 2011

UNSTEADY



Här ovan är ett roligt klipp. Jag är inte särskilt förtjust i gammelcountry, så som den Loretta Lynn gjorde på sin tid, och som damerna här hedrar. Men det är kul att se alla sina favoriter tillsammans. Featured här är Jennifer Nettles (Sugarland), Reba, Martina McBride, Carrie Underwood, och så två dark horses. Nån lustigkurre har fått för sig att damma av Naomi och Wynonna Judd. Alltså de två udda exemplaren längst till höger.
Dessa är mor och dotter (den lilla mor och den större dotter) och under 80- och 90-talet utgjorde de två duon The Judds och hade en mängd hits. (Lillasyster Ashley Judd är Hollywoodskådis med blandad framgång). Men skandalerna kom att avlösa varandra. Abusive husbands, alkohol och droger i ej klädsamt intag och skönhetsoperationer galore!


Det här är deras största hit, Love can build a bridge, och den är ifrån CMA Awards för exakt tjugo år sen. Stort hår, plus Wynonna som faktiskt har en riktigt stor röst. Det här var deras storhetstid.



I min skivsamling finns inte mindre än tre album med Wynonna Judd. I sin drogade cookyness har hon även gjort fantastisk musik. Den här ovan är en av mina favoriter from the old days.

Men tillbaka till det översta framträdandet, ifrån nu i höstas. Den som bestämde att plocka fram The Judds ur garderoben borde skämmas. För det är faktiskt inte roligt.

Inga kommentarer: