måndag 10 september 2007

LITE OM HUR VI TÄNKER PÅ KORTIS

Det är lite roligt när korttidshemmet ska effektiviseras och liksom bli lite modernare. Janne kämpar och kämpar. I motvind kan man säga.
Så vi ska köra med sms nu. När det gäller att få in vikarier och påminna om möten osv. För att slippa sitta och ringa runt till timmisarna så drar man (Janne) bara iväg ett mass-sms med de lediga tider som finns och så får timmisarna skriva tillbaka och roffa åt sig pass bäst de vill.
Bara det att ingen svarar ju. Naturligtvis. Och det man ju, att inget svar är lika med ett negativt svar. Eller! Så kan man sitta ett helt arbetslag och diskutera de olika anledningarna till att inget svars-sms trillat in.
"Kanske skulle de svara, men så kom något precis emellan, och sen glömde de bort?"
"Kanske behövde de se efter i sin kalender. Men så hade de inte den med sig just då?"
"Kanske är de inte helt säkra på om de kan eller inte och avvaktar lite?"
"Kanske tittar de inte på mobilen varje dag?"
"Kanske vill de bara ställa upp om det är absolut kris?"
Och så där höll det på. Tills det beslutades att det var nog bäst att skicka iväg ett grupp-sms till. Och tala om att det verkligen var kris, och kan ni jobba, svara snälla Ja eller Nej.
För att sen vänta igen på att någon eventuellt ska svara. Så vi får veta om det finns personal imorgon kväll över huvud taget.
Allt detta istället för att ringa upp personerna i fråga och få ett omedelbart ja eller nej.

Men det är bra att vi kommer i kapp med tekniken på korttidshemmet. Spara tid. Det är aldrig fel.

Jag kommer SÅ få skit för det här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Å det här med att få 17 desperata mess om dan som KRÄVER svar är ju inte JÄTTEroligt... Jag föreslår att man kontaktar kortis om man faktistk ÄR intresserad av att arbeta. Och jag hoppas att Janne läser denna kommentar och kan notera någonstans att Carro kommer inte att jobba något mer om hon int har löneförhandlat först. Nu har jag 4 xa jobb. Jag lovar, det krävs löneförhöjning!.......//XO