onsdag 25 november 2009

GALA

När det närmar sig faddergalatider på TV4 tänker jag mig att det anordnas något sorts morgonmöte eller dylikt. Farbröder som lutar sig tillbaka i stolarna och kliar sig i sina farbrödersskägg. Hur ska vi göra i år? frågor dom sig. Vad ska vi ha för upplägg? Vilka tar vi in?

De har ett jäkla bekymmer med att få ihop det. Fnular och funderar. Brainstormar på blädderblock och grejer. Så håller dom på under lång lång tid. Ända tills dom kapitulerar. Äh va fan, säger dom till varandra. Varför gör vi inte som vi gjort i alla herrans år? Det har ju funkat hittills!
Samstämmigt vinkar de till sig praktikanten som suttit i nåt hörn och fört anteckningar i sitt lilla block. Du där! ropar dom myndigt och praktikanten stelnar till innan han far upp från sin lilla pinnstol, angelägen om att vara farbröderna till lags.
Kvista upp på vinden, säger den skäggigaste farbrodern åt honom. Gå upp på TV4-vinden, till den låsta skrubben längst bort. Därinne plockar du fram Bengt Magnusson och Agneta Sjödin. Damma av dom! Putsa upp dom! Nu är det dags för faddergala, ja jävlar i min själ!

Och praktikanten han ilar.

1 kommentar:

zOOrg sa...

Haha nja inte riktigt denna gång, på måndag så får du se vad jag menar ;)