tisdag 10 augusti 2010

IT HAPPENS

I helgen när vi var nere i Färjestaden sprang Göran runt och visade artikeln med den här ovanstående tillhörande bilden för alla. Två svarta föräldrar i England som fått ett alldeles vitt, ljushårigt och blåögt barn. Föräldrarna kallade det ett mirakel efter att den första chocken lagt sig. En svensk (naturligtvis) genetiker hävdade att han inte alls var förvånad och gjorde en skön jämförelse med guldhamstrar som alla för hundra år sen hade samma färg men nu finns i massor av olika färger.
Göran han skrattade så högt och gott åt detta. Han förstod ju naturligtvis att det här handlade om smutsigt mjöl i påsen. Så att säga.
Men vad vet jag. Mirakel kanske sker. Och idag när jag var hemma och hann med lite gammal repriskörd daytime-television blev jag påmind om ett annat fall av samma sorts mirakel.

Den gamla mysiga tv-serien "7th Heaven" om den stora härliga prästfamiljen som har så många barn. Varav ett av dessa (nere i hörnet på bilden ovan) är krulligt och...inte helt ljushyad. Men det var aldrig nåt man talade högt om. Att prästfrun fått en litet mulattbarn.

Å andra sidan. Det här är tv. Och på tv är allt möjligt.

Inga kommentarer: