torsdag 15 januari 2009

I AM

Jag kollade första programmet av Made in Sweden igår. Det är den nya Idol-juryns nya program där de ska göra stjärnor av ett par gröna kalvar. Men allra mest är det väl ännu ett forum för Bagge, Bagge och Carlsson att återigen och vid upprepade tillfällen sitta och rabbla upp sina oerhörda låtskrivarframgångar. Hörde vi inte nog om detta under Idol?? "Nick Lachey. Celine Diooooon. 98 Degrees (!!). Jessica Simpson. Backstreet Boys." Jada, jada, jada. Och hur många människor ska försöka ta åt sig crediten för att ha upptäckt Meja? Är det så stort? Hon är ju liksom... borttäckt sen länge.
Anyways. Programmet kändes inte så tight. Inte så genomtänkt på nåt vis. Typ som en fylleidé. Kläckt av den här trion i gryningen på kanonfyllan och sen har man lyckats få med sig moderskeppet TV4 och ett par feta sponsorer. För det är ju inget skivbolag som ska distribuera de här "artisternas" musik. Det är Tele2. Seriöst.
Men bortsett från det är det ju alltid roligt med lokal-tv. Programmet är inspelat, precis som musiken, hemma hos Anders Bagge i Eriksberg, Skå. Med produktplaceringar från såväl Färingsö Trä som Ekerö Möbler. Det är en storproduktion det.

Men hey. Jag är inte småsint. Jag hoppas det funkar. Jag hoppas att Kim och Janet från ingenstans Södra Sverige slår utav bara helvete. Verkligen. Två feta namn att lägga till den där digra framgångslistan här ovan.

Inga kommentarer: