fredag 23 januari 2009

VECKANS AKTUELLT

Är det bara jag, eller det nåt fundamentalt fel med belgare. Och landet Belgien över huvud taget. Hur kan ett sånt litet jävla skitland vara grogrund för en sån stor skara monster. Det räcker liksom inte att kalla dem sjuka människor.
När man får höra talas om scumbags som kidnappat, styckat, tillagat och käkat upp sina dejter, vänner eller kollegor. Som fängslat, trasat sönder och grävt ner tio småflickor i sin trädgård. Och nu, den senaste i raden, en som spöksminkat sig, klivit in på ett dagis och knivskurit en hel småbarnsavdelning. Så är de fan alla belgare. Vad är grejen? Vad är det som saknas?
Och eftersom jag är i branschen måste jag ju, hur sjukt det än är, tänka på våra tillbud. Hur futtiga de är i jämförelse med något som inte ens går att föreställa sig. "Lilla Olle ramlade av gungan och har fått en bula i pannan. Ledsen för det." Ställt mot det helt otänkbara, att ett psycho kommer inspringande och hugger ihjäl ens barn. Nej. Det går ju inte ens.

Det är skamligt att ens blanda de här två i samma inlägg, men hey... kan aftonbladet så. Vet inte om ni har uppmärksammat att Sanna Bråding, via brev lyckats uppdatera sin blogg. Från insidan. Från fängelset. Vi har ju alla sett Nicole Kidman i Bangkok Hilton, så vi fattar ju hur tufft det är för Sanna Bråding att sitta av EN månad på Färingsö. För sitt knarkande. Hon får liksom inte ens ha sin mobil. Eller tillgång till dator "under den första tiden". Vad är den första tiden av en månad? Typ inskrivningseftermiddagen? Men man måste ju beundra hur Sanna Bråding ändå lyckats klämma iväg en mobilkamerabild av sig själv till pressen. Där hon rakat av sig håret, för att vad? För att det ska se ut som hon sitter av tiden i Auschwitz och inte på Svartsjölandet? Vinner inga poäng här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bilden är en gammal från hennes blogg och det står inte att hon inte får ha dator första tiden. Det är Aftonbladet som läser inlägg och snappar upp "nyheter" själva. Om man endast har tillgång till penna och papper, varför inte skriva brev?