måndag 29 juni 2009

SUCCÉ!

Förra veckan hade ju Allsång på Skansen premiär. Och det hade även TV4's sommarsatsning, ett plagiat av ovanstående. Förlagt till Liseberg och med Lotta Engberg som programledare.
"Lotta på Liseberg" totalsågades naturligtvis. Det var tydligen en plåga att bevittna och Allsång på Skansen, originalet står som ohotad segrare i just detta sommarracet.

Men nu läser jag att Lotta Engberg ska ta revansch den här veckan. Hon ska slå sig upp till toppen - hon ska ta igen förra veckans fiasko. Och till sin hjälp har hon kallat in ett säkert kort, en vinnare - ett garanterat frikort till succé hävdar man, och detta är nämligen Kikki Danielsson. Det är på riktigt man påstår detta. Och jag kollar på klockan för att kontrollera att det fortfarande är 2009 och inte 1986, men jodå det stämmer.

Att sträva efter svensk sommar-tv-succé genom att palla upp Kikki Danielsson på scen är inte det lite som... lite som... åh, jag söker efter en målande liknelse här... är det inte lite som att ha barnvaktsproblem och ringa Josef Fritzl? Att man liksom i slutändan står där med grövre problem än man hade innan. Så att säga.

Eller är det bara som jag är cynisk och dum?

Inga kommentarer: