söndag 29 mars 2009

DIN DAGLIGA DOS

Medicinska forskare i Linköping har valt ut en testgrupp om 25 personer. Dessa ska under tre månader dricka 1-2 glas rödvin om dagen. Sedan ska tester och provtagning utföras på dessa personer och ställas emot dito på ett gäng nykterister.
Målet är att komma fram till något sorts resultat huruvida rödvin kan verka främjande för patienter som löper hög risk för hjärt- och kärlsjukdomar. I så fall kan läkare i framtiden komma att ordinera ett dagligt intag av den ädla drycken för just dessa. Givetvis krävs längre forskning än under dessa tre månader. Livstidsforsking yrkade vissa läkare på. För att utesluta tråkiga biverkningar vad gäller social tillhörighet. Det vill säga att man trillar dit och blir alkis på kuppen. En alkis med rena fina kärl.

Vi är så hopplöst sist i det här landet. Det här är ju ingen nyhet. Även weed föreskrivs ju på vissa håll i rent medicinskt syfte. Jag ser fram emot den studien. 30 personer har utsetts till en studie. Dessa ska röka på, en till två gånger per dag. Skön stämning och reggaemusik till alla.

Inga kommentarer: